Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

„Kvint” ar putea pierde posibilitatea de a exporta producţia sa

2 mai. 2015,, 13:30   Economie
9554 7

«Квинт» может лишиться возможности экспорта продукции
Foto: vestipmr.info

Fabrica de vin şi coniac „Kvint” din Tiraspol ar putea pierde posibilitatea de a exporta producţia sa, relatează NOI.md. Potrivit presei transnistrene, acest fapt are legătura cu mecanismul de eliberare a licenţei de către autorităţile Moldovei şi eventuala neprelungire a termenului de valabilitate a autorizaţiei, care expiră în luna mai a anului curent.

După cum menţionează publicaţia „Novosti-Pridnestrovia”, începînd cu anul 2005 întreprinderile transnistrene cu activitate licenţiată activează în baza autorizaţiilor eliberate de Moldova. Licenţa Fabricii „Kvint” trebuia să expire în noiembrie 2014, şi organele de licenţă din Moldova au prelungit termenul de valabilitate a acesteia încă cu o jumătate de an, dar cu unele condiţii. Potrivit ministrului Dezvoltării Economice a Transnistriei, Alevtina Slincenko, este vorba despre preyentarea documentelor, ce permit constatarea suprafeţelor de producere, în cadrul cărora este prevăzut exportul şi importul de materie primă. De asemenea, au fost incluse alte cerinţe, acceptabile doar pentru întreprinderile care au relaţii cu sistemul fiscal al Moldovei. „Întreprinderea noastră nu poate oferi astfel de informaţii”, a menţionat ea.

În situaţia creată Fabrica „Kvint” este îngrijorată că licenţa, a căreia termen de valabilitate expiră în mai, nu va fi prelungită, şi, respectiv, întreprinderea va pierde posibilitatea de a exporta producţia sa. În acest context fabrica de nenumărate ori a apelat la MAI şi Ministerul Dezvoltării Economice a Transnistriei.

După cum a explicat Alevtina Slincenko, la rîndul său reprezentanţii Transnistriei au ridicat această problemă în cadrul întîlnirii grupurilor de experţi ai Chişinăului şi Tiraspolului pentru probleme economice, susţinută în martie. „Însă colegii moldoveni au spus că Camera de Licenţiere activează în conformitate cu legislaţia în vigoare a Republicii Moldova”, a menţionat ea.

Ministrul Dezvoltării Economice a Transnistriei a specificat că deocamdată aceste cerinţe au fost înaintate doar Fabricii „Kvint”, dar în viitor cu astfel de dificultăţi ar putea să se confrunte şi alte întreprinderi transnistrene cu activităţi licenţiate. „Vom efectua analiza corespunzătoare şi vom continua să muncim asupra acestei probleme în cadrul procesului de negocieri”, a spus Alevtina Slincenko.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?