Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Replici dure în Parlament! Proiectul care a fost aprobat cu scandal de deputaţi

1 mai. 2015,, 09:45   Politică
8847 31

План празднования 70-летия победы приняли со скандалами
Foto: publika.md

Restaurarea și amenajarea complexurilor memoriale, cimitirelor, monumentelor, acordarea ajutoarelor pentru veterani, dar și organizarea unor concerte. Acestea sunt câteva dintre evenimentele prevăzute în Programul național de acţiuni consacrate Anului Veteranilor celui de-al Doilea Război Mondial, aprobat astăzi de Parlament. Votul a fost precedat însă de scandal.

Liberalii s-au arătat nemulțumiți de faptul că programul include participarea veteranilor moldoveni la parada de la Moscova, din 9 mai.

"Cui i-a venit această idee izbăvitoare de a merge la Moscova să-i ducă pe veteranii noștri acolo să plătească în continuare tribut imperialismului velicorus?", a întrebat deputatul PL, Valeriu Munteanu

"Cerința dată a fost la rugămintea doamnei Ala Mironic și toate cheltuielile veteranilor vor fi achitate din contul Ambasadei ruse", a răspuns viceministrul Apărării, Ana Vasilache.

Liberalii au avut obiecţii şi în privinţa programului artistic dedicat veteranilor.

"Este cunoscut faptul că moldovenii erau cunoscuți în timpul războiului și după război după cântecul "ah smugleanca maldavanca", acum să înțeleg că va fi "ah blondinca maldavanca"?", a întrebat liberalul Ion Apostol.

"Domnule deputat, vor cânta și cântece ''treceți batalioanele carpații", i-a răspuns viceministrul Apărării, Ana Vasilache.

"Ei aiuresc din toate punctele de vedere. Îmi este rușine de voi și de întrebările voastre idiotice", a spus liderul PCRM, Vladimir Voronin.

La începutul lunii aprilie, deputații au aprobat instituirea unei medalii comemorative pentru 2.150 de veterani. Pe distincţie va fi gravat textul "70 de ani de la victoria asupra fascismului în cel de-al Doilea Război Mondial".

Și atunci, aprobarea proiectului a provocat tensiuni între parlamentari.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?