Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

O delegație a veteranilor celui de-al Doilea Război Mondial va participa la parada militară de la Moscova

30 apr. 2015,, 12:42   Societate
3563 0

Veteranii celui de-al Doilea Război Mondial vor participa la parada militară de la Moscova
Foto: park72.ru

Programul național de acțiuni consacrate Anului Veteranilor celui de-al Doilea Război Mondial a fost aprobat astăzi de Legislativ. Programul prevede acțiuni comemorative, acordarea de ajutoare materiale veteranilor de război, precum și organizarea meselor de pomenire, informează NOI.md.

Totodată, o delegație a veteranilor de război din Moldova va participa la parada militară consacrată Zilei Victoriei, de la Moscova. Cheltuielile de deplasare vor fi suportate de Ambasada Federației Ruse la Chișinău, au anunțat astăzi reprezentanții Ministerului Apărării.

Programul de acțiuni mai prevede acordarea ajutorului de protezare şi ortopedie veteranilor şi invalizilor, precum şi asigurarea cu cărucioare-fotolii pliante. În context, autoritățile vor organiza și cea de-a XVIII-a ediţie a Festivalului-concurs internaţional „Cîntecele credinţei, speranţei şi iubirii”. În program sînt incluse acțiuni de restaurare şi amenajare a complexelor memoriale, cimitirelor şi monumentelor militare, precum şi salubrizarea teritoriilor aferente.

Cea mai mare parte a evenimentelor se vor desfășura pe parcursul lunii mai. Documentul mai prevede că ajutorul material destinat veteranilor, precum și familiilor celor căzuţi pe cîmpul de luptă, va fi acordat pînă pe 9 mai. De asemenea, cei peste 2000 de veterani de război din țară urmează să fie decorați cu medalia jubiliară „70 de ani de la încheierea Războiului al Doilea Mondial”. Medalia va fi oferită și veteranilor stabiliţi cu domiciliul peste hotare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?