Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Guvernul Transnistriei va stabili tarife preferențiale la resursele energetice pentru întreprinderi

28 apr. 2015,, 12:45   Economie
3708 3
Правительство Приднестровья установит льготные тарифы на энергоносители для предприятия
Foto: novostipmr.com
Combinatul de ciment de la Rîbnița va primi pînă la sfîrșitul anului resurse energetice la tarife preferențiale. O dispoziție în acest sens a fost emisă în ajun de executivul nerecunoscutei RMN.

Potrivit „Infotag”, cu referire la site-ul instituției transnistrene, se estimează că „susținerea din partea statului îi va permite întreprinderii să-și mențină pozițiile pe piața externă, va asigura funcționalitatea și va asigura plățile fiscale și sociale”.

La rîndul său, conducerea uzinei s-a angajat să mențină volumul de producție și să asigure achitarea plăților sociale angajaților. Totodată, conform acordului, au demarat lucrările de modernizare și dezvoltare a întreprinderii.

De menționat că noua conducere a Combinatului de ciment de la Rîbnița a solicitat susținere din partea statului încă acum o lună, motivînd prin aceea că prețul la producție a scăzut și uzina a început să suporte pierderi. Cu atît mai mult, că uzina activează în baza utilajului de generația a doua, în timp ce concurenții din Rezina (Moldova) și Ivano-Frankovsk (Ucraina) sînt dotați cu utilaj de generația a cincea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?