X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Candu: Tricolorul moldovenesc trebuie să se regăsească la Bruxelles

27 apr. 2015,, 11:15   Politică
3052 4

Candu: Tricolorul moldovenesc trebuie să se regăsească la Bruxelles
Foto: noi.md

Într-un viitor previzibil, tricolorul moldovenesc trebuie să se regăsească la Bruxelles, în inima Europei, arborat alături de drapelele altor popoare europene. Declarația aparține președintelui Parlamentului, Andrian Candu, și a fost făcută astăzi, în cadrul ședinței solemne a Legislativului, prilejuite de marcarea a 25 de ani de la desemnarea oficială a Tricolorului în calitate de Drapel de Stat, informează NOI.md.

Potrivit lui Andrian Candu, Republica Moldova s-a afirmat ca un stat democratic pe continentul european, dar autoritățile mai au de muncit pentru a edifica o țară modernă. În acest sens, spune Candu, procesele politice de asociere la UE trebuie grăbite.

„Drapelul nostru semnifică trecutul demn, prezentul viu și viitorul promițător. Drapelul nostru este o mărturie a celor realizate pînă acum, un simbol definitoriu al identității noastre în istorie. Din considerente istorice, politice și din cauza factorilor externi, parcursul nostru de consolidare a statalității s-a confruntat cu unele provocări, de aceea, sîntem recunoscători celor care au avut curajul și verticalitatea să ia deciziile istorice care au pus baza Republici Moldova”, a menționat Candu.

În contextul sărbătorii de astăzi, spicherul Parlamentului a lansat un apel la unitate și coeziune. „Avem datoria morală față de copiii noștri ca, într-un viitor previzibil, tricolorul moldovenesc să se regăsească la Bruxelles, arborat în inima Europei, acolo unde conviețuiesc popoare distincte, care împărtășesc aceleași valori comune. Culorile tricolorului trebuie să ne unească pe toți cei care trăim pe această palmă de pămînt – moldoveni, ucraineni, găgăuzi, bulgari. Avem nevoie de liniște și stabilitate pentru a construi un viitor european”, a conchis Andrian Candu.

La ședința solemnă dedicată marcării a 25 de ani de la desemnarea Tricolorului în calitate de Drapel de Stat au participat președintele Nicolae Timofti, primul șef al statului, Mircea Snegur, premierul Chiril Gaburici, bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, precum și reprezentanți ai misiunilor diplomatice acreditate în Republica Moldova.

Precizăm că Ziua Drapelului de Stat a fost instituită la 23 aprilie 2010. Tricolorul a fost oficializat ca Drapel de Stat la 27 aprilie 1990.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?