X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Eurocomisar despre perspectivele extinderii UE

23 apr. 2015,, 13:00   Externe
7616 2

Foto: lenta.ru

Sondajele de opinie arată că în acest moment nu există nicio țară în UE, unde majoritatea populației ar fi favorabilă extinderii.

În următorul deceniu, cel puțin, extinderea Uniunii Europene nu este planificată, dar negocierile cu țările interesate vor continua. Acest lucru a fost anunțat la al treilea Forum de la Berlin, de către comisarul european pentru extindere și politica de vecinătate, Johannes Hahn, relatează korrespondent.net.

"În următorii 10 ani nu vor fi intrări în UE", - a spus Hahn, adăugînd că "din cauza circumstanțelor" admiterea în UE în această perioadă este "ireală". Cu toate acestea, a asigurat comisarul european, "asta nu înseamnă că noi nu negociem".

El a subliniat că țările candidate "ar trebui să se apropie din punct de vedere economic, pentru ca cetățenii noștri (europeni) să fie pregătiți pentru aceasta".

Deocamdată, potrivit lui Hahn, sondajele arată că în acest moment nu există nicio țară în UE, unde majoritatea populației ar fi favorabilă extinderii. "Trebuie să acționăm în mod axat, astfel încît toată lumea să înțeleagă că noul membru este foarte valoros și nu obiectul unor plăți suplimentare", - a subliniat el.

Reprezentantul Comisiei Europene și-a exprimat speranța că anume Serbia va fi "noul capitol" în următoarea perioadă de extindere a UE.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?