X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Un locuitor al Orheiului a deschis cu ajutorul PARE 1+1 o cafenea

15 apr. 2015,, 14:30   Economie
3513 0
Foto: noi.md
Locuitorul raionului Orhei Vasile Rusu a deschis cu ajutorul programului PARE 1+1, în satul Mitoc, o cafenea, dotată conform standardelor europene. Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la Ministerul Economiei, ieri, la deschiderea cafenelei a participat vicepremierul, ministrul Economiei, Stephane Bride, care a salutat deschiderea afacerii în patrie de către un emigrant moldovean, care 20 de ani a muncit peste hotare.

"Astăzi este important să credem că viitorul nostru este acasă, că putem schimba lucrurile în bine, deoarece Moldova are un potenţial enorm, în special în zonele rurale. De aceea, trebuie să-i informăm pe micii antreprenori despre toate iniţiativele şi programele de dezvoltare existente, ca aceştia să beneficieze de ele, să deschidă afaceri şi noi locuri de muncă", a spus ministrul.

Rusu a relatat că în toţi anii de aflare în străinătate a muncit în România, Ungaria, Austria.

"Multe idei le-am împrumutat de acolo şi speram că cîndva voi reveni acasă şi le voi realiza", a spus el.

Potrivit antreprenorului, în crearea cafenelei au fost investiți peste 4 milioane de lei, iar alte 200 de mii au fost obţinute cu titlu de grant de la PARE 1+1.

El afirmă că cu ajutorul tehnicii instalate în local pot fi gătite atît plăcinte moldoveneşti, cît şi pizza italiană, shaorma şi cartofi pai.

Programul PARE 1+1 a fost lansat în 2010 şi este destinat lucrătorilor migraţi şi/sau rudelor de gradul întîi ai acestora care doresc să investească în lansarea sau/şi dezvoltarea unei afaceri proprii. Programul este implementat de Organizaţia pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (ODIMM) cu sprijinul UE. Iniţial se presupunea că fiecare leu investit din remitenţe va fi suplinit cu un leu din cadrul PARE. Suma maximă a finanţării este de 200 de mii de lei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?