X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Cinci localităţi, fără lumină din cauza vîntului puternic

8 apr. 2015,, 09:30   Societate
3112 0

Foto: publika.md

Cinci localităţi din patru raioane rămîn şi la această oră fără curent din cauza vîntului puternic. Este vorba despre raionul Ialoveni, Orhei, Fălești și Glodeni.Potrivit Serviciului Situațiilor Excepționale, intemperia a distrus și acoperișul unei clădiri administrative din oraşul Basarabeasca, iar la Ungheni, un drum a fost blocat din cauza unui copac doborît la pămînt.

Oamenii din localitatea Nimoreni spun că au stat o zi întreagă fără lumină:

"Cam des la noi lumina se stinge. Poftim intrați. Iată stăm cu lumînarea, cu copii mici. Ne descurcăm cîte puţin. Ce să facem? Copiii vor un ceai, vor un terci cald, cu lumînarea facem mîncare, pe întuneric".

"- Cum vă descurcați fără lumină? – Da cum, cu lanternele. E foarte urît. Vii de peste hotare și stai aici fără lumină, fără nimic. E greu".

"De ieri s-a stins lumina. –Nu e bine deloc. Nici lecțiile nu le pot face fără lumină. - Stați cu lumînarea? Cum stați? – Nu, cu telefonul".

Din cauza vîntului puternic, un alt copac s-a prăbuşit aseară peste un microbuz cu pasageri. S-a întîmplat pe strada Cornului din sectorul Buiucani al Capitalei. În vehicul se aflau şoferul şi alte opt persoane, însă nimeni nu a avut de suferit.
Atît microbuzul, cît şi o altă maşină aflată în preajmă au fost grav avariate.

"M-am oprit lîngă școală, s-au coborît niște oameni și m-am pornit, iar în acest timp copacul a căzut peste mașina mea. A avariat motorul, capota, geamurile din dreapta toate. Oamenii s-au speriat", a explicat şoferul microbuzului.

Copacul a distrus nu doar microbuzul, dar și un automobil din preajmă.

"Am venit de la serviciu, am parcat masina, am intrat în curte și a căzut copacul, a fost vreo 10 secunde. Parbrizul... în salon e deteriorat tot, ambele aripi din față", a spus şoferul automobilului.

Proprietarul rutei de microbuz susține că va acționa în judecată întreprinderea municipală Spații Verzi.

PUKLIKA.MD aminteşte că meteorologii au emis Cod Galben de vînt puternic şi precipitaţii torenţiale pentru 6-8 aprilie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?