Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Pocaznoi: Federația Rusă a creat o nouă realitate în spațiul audiovizualului (VIDEO)

7 apr. 2015,, 16:53   Societate
5247 5

Pocaznoi: Federația Rusă a creat o nouă realitate în spațiul audiovizualului
Foto : noi.md

Interzicerea retransmiterii în Republica Moldova a posturilor TV din ţările ce nu au ratificat Convenţia Europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră ar fi o soluție pentru stoparea propagandei străine. Este opinia fostului președinte al Consiliului Coordonator al Audiovizualului Marian Pocaznoi și a fost exprimată în cadrul mesei rotunde pe marginea problemelor stringente din domeniul mass-media, informează NOI.md.

„În cazul în care se promovează în permanență doar un singur punct de vedere, se promovează minciuna, doar toți cunosc că Federația Rusă, în condițiile războiului din Ucraina, a creat o altă realitate în spațiul audiovizualului. Asta în viziunea mea este propagandă, atunci cînd nu se respectă normele elementare legate de pluralismul de opinie”, a precizat Pocaznoi.

În opinia unui alt membru CCA, Mariana Onceanu-Hadârcă, interzicerea prin lege a propagandei nu e posibilă fără definirea juridică a acestei noțiuni. Această lacună legislativă trebuie înlăturată, spune funcționara.

Pe de altă parte, directorul executiv al Asociaţiei Presei Electronice, Ion Bunduchi, este de părere că inițiativa privind interzicerea propagandei străine ridică mai multe semne de întrebare. „A început să-i deranjeze și pe guvernanți această problemă, dar în ce mod și cînd? După 30 noiembrie și după alegerile bașcanului, atunci cînd clasa politică a constatat că poate să fie păgubită cînd acceptă o invazie din exterior”, a explicat Bunduchi.

Și directorul executiv al Asociaţiei Presei Independente, Petru Macovei, a opinat că spațiul informațional trebuie securizat, dar prin alte metode decît cele propuse de guvernanți. „Sub paravanul acestor măsuri absolut necesare, pentru ca statul Republica Moldova să fie unul independent și să ia decizii fără a apleca urechea la ce spune Kremlinul, Washingtonul, Bruxellesul sau alte capitale, s-au produs niște derapaje foarte urîte”, a conchis Macovei.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?