Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Gorbaciov: SUA nu sunt în stare să gestioneze lumea întreagă unilateral

7 apr. 2015,, 04:00   Externe
6032 5

Foto: globa.ru

Statele Unite, ca orice altă ţară, nu sunt în măsură să gestioneze lumea întreagă în mod unilateral, a apreciat fostul preşedinte al Uniunii Sovietice Mihail Gorbaciov, reiterând ideea că americanii au nevoie de propria perestroika, relatează agenţia Sputnik în pagina electronică, conform Mediafax.

Într-un interviu acordat postului de televiziune Rossiya 24, fostul lider sovietic a apreciat că Washingtonul ar trebui să-şi abandoneze tentativele de a domina lumea. Potrivit lui Gorbaciov, americanii au "făcut totul" pentru a priva ţările europene de capacitatea lor de a lua decizii independente referitoare la politica lor. La rândul său, politica Washingtonului rămâne bazată pe puterea complexului militaro-industrial, a adăugat el. "Acesta determină în mare parte totul, exercitând influenţă asupra economiei, politicii, dar şi a culturii şi artelor", a explicat el.

În acest context, Gorbaciov a amintit că deja a recomandat Statelor Unite să implementeze propria perestroika, după modelul celei realizate de URSS la sfârşitul anilor '80. Referitor la situaţia geopolitică actuală, fostul preşedinte sovietic a notat că lumea "nu şi-a învăţat lecţia" după confruntarea dintre URSS şi Statele Unite în timpul Războiului Rece. "S-au depus atâtea eforturi pentru a opri cursa înarmării şi Războiul Rece, dar nu s-a învăţat nicio lecţie. Şi iată că acum se vorbeşte despre un nou război", a declarat Gorbaciov.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?