X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

CEC va aproba săptămîna viitoare planul de desfăşurare a alegerilor locale

6 apr. 2015,, 16:30   Politică
3201 3
Foto: gagauzinfo.md
Comisia Electorală Centrală (CEC) va desfăşura săptămîna viitoare o şedinţă în cadrul căreia va aproba planul calendaristic de realizare a măsurilor pentru organizarea şi desfăşurarea alegerilor locale generale pe 14 iunie.

Reprezentantul CEC, Rodica Sîrbu, a relatat agenției "Infotag" că, spre deosebire de alegerile parlamentare, la cele locale CEC deleagă o parte din competenţele sale circumscripţiilor raionale şi locale, însă ea rămîne responsabilă de desfăşurarea campaniei electorale.

"CEC a anunţat despre crearea circumscripţiilor raionale, care trebuie formate cel devreme cu 55 de zile pînă la data alegerilor (22 aprilie), şi nu mai tîrziu de 45 de zile (la ultimele alegeri CEC a fondat 37 de circumscripţii - "I"). Participanţii campaniei electorale vor putea depune documentele de participare în circumscripţiile date cel devreme cu 50 de zile înainte de alegeri (27 aprilie) şi nu mai tîrziu de 30 de zile (15 mai)", a spus ea.

Potrivit ei, în baza circumscripţiilor se vor forma consiliile electorale ale oraşului, municipiului, sectorului, satului sau comunei.

"În cazul unităţilor teritorial-administrative de primul nivel, legislaţia prevede că formarea acestora trebuie realizată cel tîrziu cu 40 de zile înainte de ziua alegerilor (6 mai). Din aceeaşi zi începe acceptarea documentelor pentru candidaţii pentru primar şi consilier de primul nivel. Termenul de depunere a documentelor nu poate depăşi 30 de zile pînă la ziua alegerilor", a explicat reprezentanta Comisiei Electorale Centrale.

Ultimele alegeri locale au avut loc în Moldova pe 5 iunie 2011. În rezultatul acestora au fost aleşi 898 de primari, 1120 de consilieri raionali şi municipali (de nivelul doi), precum şi 10.630 de consilieri orăşeneşti şi săteşti (primul nivel).

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?