Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3993

Sub incidența legii privind falimentul persoanelor fizice vor nimeri pesre 400 mii de cetățeni ruși

27 mar. 2015,, 13:20   Externe
3673 0
Foto: tsn.ua
Sub incidența legii cu privire la falimentul persoanelor fizice vor nimeri pesre 400 mii de cetățeni ruși. Aceasta se va produce în cazul în care persoanele respective vor depune după 1 iulie cereri de insolvență, informează „Izvestia”. În acest caz, judecătorii vor putea radia datoriile persoanelor fizice în sumă de pînă la 2 trilioane de ruble.

Potrivit datelor Serviciului Federal al Executorilor Judecătorești din Rusia, la sfîrșitul lunii februarie 2015, erau înregistrate 418,2 mii decizii de judecată cu privire la încasarea datoriilor mai mari de 500 de mii de ruble de la persoanele fizice. Suma totală a datoriilor s-a cifrat la peste 2 trilioane de ruble. După intrarea în vigoare la 1 iulie a legii cu privire la falimentul persoanelor fizice datornicii vor putea depune în instanță cerere de insolvabilitate, pentru a scăpa de datorii. Pentru aceasta este nevoie ca suma totală a datoriilor să fie nu mai mică de 500 de mii de ruble, iar termenul de neachitare – trei luni.

Potrivit sursei citate, numărul persoanelor aflate în faliment s-ar putea dubla. Potrivit datelor Biroului Național de Istorii a Creditelor, deja sînt înregistrate 300 mii de persoane cu datorii în privința cărora instanțele de judecată încă nu au pronunțat hotărîri și care au dreptul să se declare insolvabili.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?