X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

CEDO va examina cererile avocaţilor Partidului „Patria” privind excluderea din cursa electorală

20 mar. 2015,, 17:15   Politică
4044 0
ЕСПЧ принял к рассмотрению иски адвокатов партии Patria
Foto: kp.md
Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a acceptat pentru examinare plîngerea depusă de Partidul „Patria” privind "ilegalitatea excluderii formaţiunii din cursa electorală pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014".

Avocatul partidului, Igor Pohilă, intervievat de "Infotag", a relatat că cele două cereri la Curtea de la Strasbourg au fost depuse în ianuarie anul curent.

"Prima cerere vizează încălcarea dreptului la alegeri echitabile, stipulat în articolul 3 al protocolului Nr.1 al Convenţiei Europene a Drepturilor Omului. În aceeaşi cerere apărăm dreptul la nediscriminare", a menţionat el.

Avocatul a relatat că prin a doua cerere se solicită restabilirea dreptului la un proces de judecată echitabil.

"Dreptul la un proces liber este stipulat în articolul 6 al Convenţiei. În aceeaşi cerere solicită respectarea dreptului partidului la proprietate. În baza unui motiv inventat, Partidului „Patria” i-au fost confiscate circa 8 milioane de lei, catalogînd aceste mijloace ca aduse ilegal în ţară. Sperăm la returnarea acestei sume", a spus Pohilă.

Vorbind despre posibilii termeni de examinare a cererilor, avocatul a menţionat că "reprezentanţii speră că CEDO va lua în calcul faptul că cazul este unul de rezonanţă şi îl va examina în mod prioritar".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?