Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Fermierii din Moldova l-au acuzat de minciună pe ministrul Finanțelor

16 mar. 2015,, 17:00   Economie
4854 2

Фермеры Молдовы обвинили во лжи главу Минфина
Foto: noi.md

Guvernul Republicii Moldova intenționează să revină la cota TVA de 20% pentru toată producția agricolă, cu excepția fructelor, legumelor și nucilor. Informația a fost comunicată de preşedintele Uniunii Republicane a Asociaţiilor Producătorilor Agricoli „Uniagroprotect”, Alexandru Slusari, care a menționat că aceste prevederi se conțin în politica bugetar-fiscală pe anul 2015, informează NOI.md.

Alexandru Slusari a calificat această noutate ca una „foarte tristă”, menționînd că ministrul Finanțelor, Anatol Arapu, a mințit atunci cînd la întrevederea de vineri a premierului Chiril Gaburici cu reprezentanții asociațiilor ramurale a spus că TVA va fi păstrat la nivelul de 8% pentru toată producția agricolă.

Alexandru Slusari a menționat după acea întrevedere că menținerea cotei TVA la nivelul de 8% pentru producătorii agricoli a fost unicul răspuns pozitiv din cele cinci probleme de bază, care au fost abordate de agricultori.

Preşedintele Uniunii Republicane a Asociaţiilor Producătorilor Agricoli „Uniagroprotect” a menționat că actualmente se încearcă modificarea politicii bugetar-fiscale astfel, încît acestea să rămînă neobservate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?