X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Vanuatu: Stare de urgență decretată după trecerea ciclonului Pam

15 mar. 2015,, 20:00   Externe
5580 1

Foto: agerpres.ro

Autoritățile din Vanuatu au decretat duminică stare de urgență după trecerea ciclonului Pam care a devastat acest arhipelag din Pacificul de Sud, confirmând moartea a șase persoane.

"Guvernul a declarat stare de urgență în întreaga țară", a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al Biroului național responsabil cu gestionarea catastrofelor, Paulo Malatu. "În (capitala) Port Vila, au fost confirmat decesul a șase persoane, precum și 20 de răniți", a adăugat el.

Pe de altă parte, ONG-ul umanitar Oxfam a făcut cunoscut că ciclonul a distrus aproape 90% din locuințele din Port Vila.

"Va fi probabil una din cele mai grave catastrofe văzute vreodată în Pacific, amploarea nevoilor umanitare va fi enormă", a declarat directorul Oxfam pentru Vanuatu, Colin Collet van Rooyen. "Comunități întregi au fost luate de vânt", a adăugat el.

Prezent la conferința Națiunilor Unite dedicată dezastrelor naturale, desfășurată la Sendai (nord-estul Japoniei), președintele statului Vanuatu a luat cuvântul sâmbătă și a cerut ajutor comunității internaționale în urma distrugerilor provocate de ciclonul Pam. "Adresez un apel, în numele guvernului și poporului din Vanuatu, comunității internaționale pentru a ne da o mână de ajutor să facem față calamităților care ne-au lovit", a declarat președintele Baldwin Lonsdale, citat de AFP.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?