Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Apeductul Chişinău-Străşeni-Călăraşi va fi extins în mai multe localităţi

15 mar. 2015,, 11:30   Societate
5373 0

Foto : trm.md

Ministrul Mediului, Sergiu Palihovici şi Gunnar Wälzholz, directorul Institutului de Credit pentru Reconstrucţie KfW, cu oficiul la Kiev, au semnat pe 13 martie, Acordul de finanţare între Ministerul Mediului cu Corporaţia Financiară din Germania, pentru studiul de fezabilitate de extindere a apeductului Chişinău-Străşeni-Călăraşi. Suma acordului de finanţare este de 730 de mii euro.

Conform proiectului, în colaborare cu experții internaționali, va fi elaborat studiul de fezabilitate pentru extinderea apeductului, după care va urma proiectarea și construcția rețelelor spre 20 de localități rurale din municipiul Chișinău, oraşul Strășeni și oraşul Călărași.

După finalizarea lucrărilor de construcție a apeductului magistral și conectarea la acesta a sistemelor locale de aprovizionare cu apă, va fi creată o structură instituțională unică de gestionare a sistemelor de aprovizionare cu apă din Chișinău, Strășeni și Călărași.

Sergiu Palihovici a menționat că acordul va soluționa problemele de alimentare cu apă şi va asigura accesul populației din raioanele Strășeni și Călărași la apă potabilă conform normelor sanitare.

Documentul semnat la Chișinău determină sarcinile părților implicate și trasează pașii ce urmează a fi realizați în vederea implementării acestui proiect, care a fost identificat drept unul prioritar în Strategia de alimentare cu apă și sanitație (2014-2018). Guvernul Republicii Moldova și al Republicii Federale Germania a identificat proiectul ca prioritate a cooperării bilaterale, în timpul negocierilor moldo-germane care s-au desfășurat în iunie 2014, la Chișinău.

Potrivit Ministerului Mediului, banca KfW este unul dintre liderii sectorului bancar german și este orientată atât spre susținerea economiei naționale, cât şi spre dezvoltarea statelor aflate în tranziţie. Banca este prezentă în Moldova din 1999, în special, pe segmentul infrastructurii sociale şi promovării întreprinderilor mici şi mijlocii, prin intermediul sectorului financiar din Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?