Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Timofti l-a decorat pe Băsescu cu Ordinul „Ștefan cel Mare”

14 mar. 2015,, 15:00   Societate
5409 10
Timofti l-a decorat pe Băsescu cu Ordinul „Ștefan cel Mare”
Foto: moldovenii.md
Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a semnat un decret privind conferirea Ordinului „Ștefan cel Mare” ex-președintelui României, fostului comandant suprem al Forțelor Armate ale României, Traian Băsescu, informează NOI.md.

Potrivit serviciului de presă al șefului statului, distincția i-a fost acordată lui Traian Băsescu „în semn de profundă gratitudine pentru contribuția sa deosebită la promovarea stabilității, securității și democrației în regiune și pentru sprijinul constant acordat Republicii Moldova în procesul de formare a cadrelor din domeniile apărării, securității și asigurării ordinii publice”.

Ordinul „Ştefan cel Mare” este decoraţia militară supremă a Republicii Moldova. Ordinul se confecţionează din argint, reprezentînd o stea convexă, poleită cu aur, cu opt colţuri în formă de fascicule de raze divergente. Între razele principale sînt intercalate raze în relief din argint, la capetele cărora sînt fixate fianite. Razele ies de sub un cerc argintat, cu marginea în relief. În centrul cercului se află efigia în relief a lui Ştefan cel Mare.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?