Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Iurie Leancă: ”Unele decizii au fost secrete”

13 mar. 2015,, 10:30   Politică
6605 1
Iurie Leancă: ”Unele decizii au fost secrete”
Foto: gagauznews.md
Primul invitat al noii emisiuni ”Interpol” de la TV7, moderată de Natalia Morari, a fost ex-premierul Iurie Leancă. Unul din subiectele abordate în cadrul emisiunii, a fost despre cazul BEM şi situaţia din sistemul bancar.

Iurie Leancă: ”Unele decizii au fost secrete, dar luate colectiv. Aşa a fost conjunctura şi instituţia abilitată de acest subiect. Dar decizia de atunci a avut ca obiectiv să nu punem în pericol depunerile cetăţenilor, care nu au nici o vină. Deciziile erau câteva elemente dintr-un plan. Acum circumstanţele s-au schimbat. Şi sunt neînţelegător de ce până acum nu am văzut paşii următori, ce facem mai departe? Unele instituţii ale statului nu şi-au făcut datoria în acest caz. Iar în Parlament trebuie să fie prezentat cât mai urgent un planul de acţiuni”.

Fiind întrebat de ce a fost aleasă anume compania Kroll pentru a efectua investigaţia în cazul BEM, fostul premier a spus: ”A fost o decizie colectivă. Firma Kroll ne-a fost recomandată de partenerii internaţionali. Compania are 2 componente: cine a furat şi unde s-au dus banii? şi posibilitatea recuperării activelor dispărute din bănci. Interesul lor este de a investiga şi de a spune adevărul.

Prima licitaţie s-a făcut pentru 4 săptămâni. Care a constat în radiografiere. Peste o săptămână ei urmează să prezinte Băncii Naţionale primul raport. La a 2-a licitaţie, va începe investigaţia propriu-zisă, care ar putea dura 6 luni sau chiar 1 an”, a precizat Leancă.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?