Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Filip a discutat cu Tapiola despre crearea unui mediu de afaceri atractiv în industria IT

12 mar. 2015,, 13:00   Ştiinţă şi IT
5941 5
Филип и Тапиола обсудили вопрос создания привлекательной бизнес-среды в области IT-индустрии
Foto: itmoldova.com
Priorităţile în procesul de implementare a Acordului de asociere RM-UE, în special consolidarea securităţii cibernetice, promovarea industriei IT şi crearea Serviciului naţional unic pentru apelurile de urgenţă 112, au constituit temele principale de discuţie în timpul întrevederii dintre ministrul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, Pavel Filip, cu șeful Delegaţiei Uniunii Europene în Moldova, Pirkka Tapiola, relatează agenţia "Infotag" cu referire la Serviciul de presă al Ministerului Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor (MTIC).

Pavel Filip a informat despre acţiunile întreprinse pentru promovarea sectorului TIC prin lichidarea constrîngerilor existente şi crearea unui mediu de afaceri cît mai atractiv în industria IT.

În acest sens, a fost elaborată şi urmează a fi promovată în Guvern Strategia de sporire a competitivităţii industriei IT. Documentul se axează pe factori critici pentru competitivitatea acesteia, cum ar fi, mediul de afaceri atractiv, capitalul uman calificat şi promovarea ţării ca destinaţie atractivă pentru businessul IT.

O parte componentă a Strategiei este Proiectul de lege privind parcurile IT, care are ca scop simplificarea modului de lansare şi dezvoltare a unei afaceri în domeniul IT prin aplicarea unui impozit unic pentru rezidenţii parcurilor IT. Astfel, vor fi asigurate reguli clare şi previzibile de activitate şi nu va rămîne loc pentru abuzuri.

Ministrul Pavel Filip s-a referit şi la importanţa fortificării securităţii cibernetice a Republicii Moldova. La Reuniunea ministerială din cadrul Summitlui ICT din acest an, programat pentru 29-30 aprilie, urmează a fi propus pentru dezbateri publice un document de politici în acest scop, care are la bază experienţa europeană: un spaţiu deschis, sigur şi securizat.

Ambasadorul Pirkka Tapiola a menţionat că în Moldova există o societate informaţională dinamică, ce se dezvoltă în baza celor mai bune practice europene şi mondiale, iar calitatea şi viteza de acces la Internet impresionează.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?