Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Şansele proiectului lui Iurie Leancă

12 mar. 2015,, 10:30   Politică
8823 4

Шансы проекта Юрия Лянкэ
Foto: tv7.md

Liderii de opinie cred că, noul proiect a lui Iurie Leancă nu va fi unul care va aduce mari schimbări.

Ion Dron, preşedinte ”Asociaţia Justiţie şi Dreptate”: ”Să-l lăsăm pe Leancă în pace să revină. De ce o face el pe obijduitul? Acum el joacă rolul de victimă. Dar el trişa din start. Ca apoi să spună că, ştia că nu va fi votat de deputaţi. Proiectul acesta politic a lui Leancă, fie este a Kremlinului, fie a lui Plahotniuc şi Filat. De aceea, eu nu sunt o coţofană, să sar la tot ce străluceşte. Acum Leancă minte. El nu se deosebeşte cu nimic de cei de la putere. Toţi au fost complici cu cazul BEM, dar acum el zice că nu vrea să spele rufele în public”.

”Suntem o ţară de ţărani. Suntem o ţară care necesită un salvator şi acest lucru lucrează la nivel de inconştient, spune directorul ”Politicon”, Anatol Ţăranu. În opinia acestuia, Leancă este bine perceput în ţară, are încredere şi discurs intelectual. Dar lucrurile pe care le vorbeşte acum, ar putea cu timpul să fie pentru el destul de serioase. Proiectul lui Leancă poate fi realizat. Dar în momentul când el va deveni un pericol iminent, de el se vor ocupa cei care ştiu tainele bucătăriei şi s-ar putea ca acolo să se găsească foarte mult gunoi. Din ceea ce văd deocamdată, se profilează un partid al diplomaţilor. Unii ar fi buni în teren, dar nu au experienţa de construcţie a proiectului”.

Analistul politic, Alexei Tulbure este convins că schimbări sunt necesare. Doar că domnul Leancă nu este acea persoană care să producă aceste schimbări. ”Leancă putea să facă multe lucruri până acum, dar nu le-a făcut. El chiar a justificat anumite lucruri, anumite gafe pentru care ar putea să răspundă”. Dar chiar şi aşa, expertul spune că acum, orice mişcare civică sau proiect politic este binevenit, pentru că apare o alternativă politică.

Vorbind despre cazul BEM şi investigaţiile care se fac în prezent, Alexei Tulbure spre exemplu, spune că nu are încredere în comisia de anchetă. Iar dacă se va decide ca raportul final să fie prezentat cu uşile închise, ar fi un lucru total ne democratic. Şi Anatol Ţăranu dă de înţeles că dreptatea pe cazul dat, ar putea fi la fundul mării. ”Niciodată o comisie nu ajunge la adevăr, dacă interesul ţine de majoritatea parlamentară. Unica ieşire dintr-o asemenea situaţie este o justiţie independentă”, a conchis Ţăranu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?