Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

În școlile din capitală se optează pentru colectarea selectivă a deșeurilor (VIDEO)

9 mar. 2015,, 18:00   Societate
4945 0

Foto: noi.md

Astăzi, Dorin Chirtoacă a declarat că pînă la finele anul de învățămînt curent, în instituțiile educaționale din capitală, vor apărea urne speciale pentru colectarea selectivă a deșeurilor.

Potrivit șefei Direcției Educative, Tatiana Tverdohleb, pînă în prezent în instituțiile de învățămînt din capitală nu există urne speciale pentru acest tip de colectare.

„Trebuie să începem desfășurarea unei astfel de activități la nivel instituțiilor de învățămînt, pentru a ne obișnui de mici cu protecția mediului și cu tot ceea ce ține de educația ecologică. În capitală există deja cîteva mii de containere pentru colectarea selectivă. Se știe că educația trebuie să înceapă din perioada copilăriei, de aceea acțiuni de acest gen se pot implementa și la grădinițe” a declarat primarul capitalei.

Astfel există posibilitatea, ca din luna curenta în fiecare sector, la o școală anume, să apară containere mari, speciale pentru colectarea selectivă, iar deja din luna septembrie de astfel de containere să beneficieze toate instituțiile de învățămînt.

„Costurile nu vor fi foarte mari, deoarece este vorba de procurarea coșurilor de gunoi” a specificat edilul.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?