Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

A fost anunțat un concurs nou pentru suplinirea postului de șef al CFM

9 mar. 2015,, 12:45   Societate
3222 2

Foto: moldova.md

Consiliul de administraţie al Întreprinderii de Stat „Calea Ferată din Moldova” (CFM) anunţă un nou concurs pentru suplinirea funcţiei vacante de director general – administrator al CFM, relatează NOI.md. Documentele pentru participarea la concurs trebuie prezentate Comisiei de concurs timp de 14 zile lucrătoare din ziua anunțului.

La postul de director general al ÎS „Calea Ferată din Moldova” pot candida cetățenii cu vîrsta minimă de 30 ani, cu studii superioare tehnice, economice sau juridice, o experienţă de muncă de cel puţin 10 ani, totodată, experienţa de activitate în funcţie de conducere trebuie să fie de cel puţin 8 ani. Candidații trebuie să dispună de cunoştinţe în domeniul administrării financiare, marketingului, organizării structurale a întreprinderilor, reorganizării întreprinderilor, administrării de criză a întreprinderilor. Ei trebuie să prezinte o viziune clară asupra situaţiei economice, infrastructurii şi materialului rulant al CFM, reformării întreprinderii, să expună obiectivele de dezvoltare a acesteia.

Amintim că în august 2014 concursul pentru suplinirea postului vacant de director general al ÎS „Calea Ferată din Moldova” a fost cîștigat de fostul director al Combinatului de Pîine „Franzeluța” (Chișinău) Eugen Baleca. El a fost singurul candidat admis de Comisia de concurs în cea de-a doua etapă a concursului – la proba interviului. În prima etapă la postul de director general al „CFM” au candidat Vladimir Radu, Natalia Lipskaia și Fiodor Negru.

Totodată, la 2 martie ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari, a comunicat că Eugen Baleca a renunțat la funcția de director al ÎS „CFM” din motive personale și va fi anunțat un concurs nou de suplinire a postului de șef al Întreprinderii de Stat „Calea Ferată din Moldova”. Fostul director general al ÎS „CFM” Andrei Domașcan a fost demis în februarie 2014, deoarece, în opinia ministerului de resort, el nu a îndreptățit așteptările, iar ritmul de reformare a „CFM” în cadrul planului ambițios de reforme a fost prea lent.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?