X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Moldova va intensifica eforturile pentru îmbunătățirea calității produselor

9 mar. 2015,, 10:15   Economie
3301 6
Foto: syl.ru
Moldova va intensifica eforturile pentru sporirea competitivității produselor autohtone, utilizînd toate instrumentele accesibile și programele de asistență. Anunțul a fost făcut de viceministrul, ministrul Economiei al Republicii Moldova, Stephane Bride, în cadrul unei întrevederi cu directorul Unităţii pe Comerţ în cadrul Comisiei Europene, Luc Devigne, relatează NOI.md.

Potrivit comunicatului Serviciului de Presă al Ministerului, în cadrul ei părțile au discutat agenda de implementare a angajamentelor asumate în Acordul de liber schimb aprofundat și cuprinzător Moldova-Uniunea Europeană (DCFTA), rezultatele reuniunii recente a Consiliului pentru Comerţ al DCFTA, precum și recomandările pentru partea moldovenească. Rezultatele reuniunii vor fi incluse într-un raport şi prezentate la Consiliul de asociere RM-UE din 16 martie de la Bruxelles.

Stephane Bride a menționat că produsele moldovenești deja concurează cu cele europene, iar realizarea DCFTA va facilita nu doar accesul pe piaţa europeană, ci va încuraja şi aplicarea reformelor structurale, necesare pentru ridicarea competitivității economiei naționale.

Ministrul Economiei a menționat în acest sens necesitatea dinamizării eforturilor de realizare a DCFTA pentru ca producătorii moldoveni să valorifice pe deplin oportunitățile pieței europene.

Luc Devigne l-a susținut pe ministrul Economiei, menționînd că una dintre priorități este armonizarea legislaţiei naţionale cu rigorile europene și crearea condițiilor necesare pentru implementarea lor. Totodată, el a specificat importanța informării continui a cetăţenilor despre prevederile DCFTA și progresele înregistrate în implementarea acestuia.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?