Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

A fost lansat site-ul reprezentantului Guvernului Moldovei la CEDO

6 mar. 2015,, 09:45   Societate
3498 0
Foto: golos.md
Ministerul Justiţiei a prezentat joi site-ul oficial al reprezentantului Guvernului la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) - www.agent.gov.md. Potrivit ministrului Justiţiei, Vladimir Grosu, pe site vor fi plasate informaţii despre hotărîrile şi deciziile ce vizează Moldova, executarea acestora, precum şi compensarea prejudiciului cauzat.

Reprezentantul Guvernului la CEDO, Lilian Apostol, a spus că site-ul "va asigura nu doar transparenţa procesului de luare a deciziilor, dar şi va contribui la crearea unei platforme pentru comunicarea reprezentantului Guvernului cu autorităţile". Pînă în prezent deciziile Curţii de la Strasbourg ce vizau Moldova se publicau în Monitorul Oficial.

La începutul anului 2015, la CEDO se aflau pe rol 1159 de adresări din Republica Moldova. În 2014 Curtea a emis decizii în privinţa a 25 de dosare, obligînd Guvernul Moldovei să achite reclamanţilor cu titlul de prejudiciu 217,4 mii de euro. Cel mai des cetăţenii moldoveni se adresează la CEDO pe marginea încălcării dreptului la viaţă, tratamentului inuman şi degradant, dreptului la libertate şi imunitate personală, dreptului la un proces echitabil, dreptului la respectarea vieţii private şi de familie, dreptului la protecţie juridică, la respectarea proprietăţii.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?