Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Ministerul Sănătăţii va propune Parlamentului extinderea listei de medicamente compensate

5 mar. 2015,, 16:30   Societate
4247 1

Foto: europalibera.org

Ministrul Sănătăţii, Mircea Buga, a comunicat că instituţia pe care o conduce va veni cu o propunere către deputaţi să fie extinsă lista de medicamente compensate, dar şi majorat procentul de compensare a medicamentelor vitale. Declaraţiile au fost făcute în şedinţa de joi, 5 martie, a Parlamentului.

Mircea Buga a adăugat că se va propune şi micşorarea adaosului comercial pentru unele tipuri de medicamente.

Ministrul a fost chemat în Parlament să raporteze despre aprovizionarea instituţiilor medicale cu medicamente şi consumabilele necesare. Oficialul a spus că problema încă nu a fost rezolvată complet, dar toate spitalele deţin stocuri de medicamente suficiente pentru 30-60 de zile. Tipurile de medicamente care lipsesc sunt substituite cu cu analogi din aceeaşi grupă farmacoterapeutică.

La începutul anului, spitalele din ţară au rămas practic fără medicamente şi consumabile întrucât furnizorii au refuzat să-şi îndeplinească obligaţiunile contractuale motivând că suportă pierderi din cauza devalorizării leului. Guvernul a decis recent să majoreze sancţiunile pentru furnizorii care au semnate contracte cu instituţiile medicale, dar nu-şi onorează obligaţiunile.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?