X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Scumpirea alcoolului etilic în Ucraina nu va influența vînzările în Moldova

2 mar. 2015,, 17:15   Economie
5027 1
Foto: 66.ru
„Scumpirea alcoolului etilic în Ucraina nu va ușura viața producătorilor moldoveni de băuturi alcoolice tari. Nu uitați că prețul s-a majorat în grivne, nu în dolari”, a precizat pentru NOI.md președintele Asociației Producătorilor de Băuturi Alcoolice Tari, Serghei Sîrghi.

Potrivit presei de la Kiev, ÎS „Ukrspirt” a majorat, de la 1 martie, prețul la alcoolul etilic de la 178 de grivne pînă la 265 de grivne pentru un decalitru. Informația a fost comunicată de directorul Asociației „Ukrvodka”, Vladimir Ostapiuk.

„Pur omenește, noi putem doar să-i compătimim pe colegii noștri ucraineni, care trec prin momente grele. Cît privește posibilitatea de a spori cererea la votca autohtonă, trebuie de menționat că la noi cea mai solicitată este votca din așa-numita a treia categorie – votca econom. Din Ucraina este importată votca dintr-o categorie superioară – premium. Așa că situația creată nu ne afectează prea tare, cu toate că trebuie de recunoscut că evenimentele din țara vecină au cauzat reducerea importului mărfurilor din Ucraina”, a precizat Sîrghi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?