X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Călăul ISIS a fost identificat

27 feb. 2015,, 02:30   Externe
6551 0

Foto: evz.ro

Bărbatul cu accent britanic, protagonistul tuturor înregistrărilor video în care sunt decapitați ostaticii occidentali ai Statului Islamic, a fost astăzi identificat drept Mohammed Emwazi, un britanic de origine kuweitiană, potrivit CNN. Identitatea a fost dezvăluită de ziarul american Washington Post și a fost confirmată de apropiați ai suspectului.

O organizație pentru protecția drepturilor omului care a avut contacte cu Emwazi înainte ca acesta să plece în Siria a anunțat, de asemenea, că, cel mai probabil, britanicul de origine kuweitiană este cel poreclit „Jihadi John”. Poliția londoneză a refuzat să comenteze dezvăluirile din Washington Post.

Serviciile secrete britanice și americane anunțaseră că dețin indicii despre identitatea călăului, dar nu i-au divulgat niciodată numele. Un fost agent CIA a explicat că identitatea nu i-a fost divulgată pentru a nu pune presiune pe apropiații suspectului și a-i descuraja să ofere mai multe informații despre personajul din înregitrările Statului Islamic.

Emwazi a fost văzut prima dată într-o înregistrare a SI în luna august a anului trecut, alături de jurnalistul american James Foley, care a fost ucis.Ulterior, se crede că el a mai apărut în înregistrările care au precedat execuţiile prin decapitare ale jurnalistului american Steven Sotloff, lucrătorilor umanitari britanici David Haines şi Alan Henning şi american Abdul-Rahman Kassig, cunoscut şi drept Peter.

Luna trecută, militantul SI a apărut într-o scurtă înregistrare alături de ostaticii japonezi Haruna Yukawa şi Kenji Goto, cu puţin timp înainte ca aceştia să fie ucişi. Se pare că Mohammed Emwazi are legături cu un fost suspect care a călătorit în Somalia în 2006 şi care se presupune că este implicat în finanţarea grupării islamiste somaleze Al-Shahab.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?