Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Programul Festivalului Internațional de Muzică „Mărțișor-2015”

25 feb. 2015,, 14:45   Societate
9737 0

Foto: curentul.md

Festivalul Internațional de Muzică „Mărțișor – 2015” anul acesta se află la cea de-a 49-a ediție. Tradițional, inaugurarea acestui eveniment va avea loc pe 1 martie, iar însuși festivalul se va încheia pe 10 martie.

Așadar, pe 1 martie, la Palatul Național „Nicolae Sulac” va avea loc spectacolul de inaugurare „Armonii de primăvară”, la care vor participa soliștii Michael Kleitman, Valentina Naforiță, Mariana Bulicanu, Ionel Manciu și alții, alături de Orchestra Simfonică a Filarmonicii, dirijată de Mihail Agafița.

Pe 2 martie melomanii sînt așteptați la Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici” la „Gala operei italiene”, în cadrul căreia vor evolua Orchestra Simfonică a Filarmonicii, Capela Corală Academică „Doina” și soliștii Tatiana Costiuc, Michael Kleitman, Nadejda Volc.

Sala cu Orgă, pe 3 martie, va găzdui concertul organistului Aare-Paule Lattik din Estonia. Acesta va prezenta creații de A. Guilmant, J.S. Bach, A. Kapp, F. Glass și alții.

Tot la Sala cu Orgă, pe 4 martie, va evolua „Classical impressions ensemble” din China, cu aranjamente ale muzicii chineze vechi. Iar la Filarmonica Națională va evolua trupa din România „Archaeus”, dirijată de Liviu Dănceanu.

Pe 5 martie, la Filarmonica Națională va avea loc un concert cameral. În cadrul concertului vor evolua Corul de Cameră din Tiraspol. Conducător artistic – Tatiana Tverdohleb.

Tot la Filarmonica Națională, pe data de 6 martie, vor concerta „ART of BIG BAND”, Jazz Orchestra, alături de invitații speciali Geta Burlacu și Jazz Vocal Band UniVox.

Pe 7 martie, la Filarmonica Națională va avea loc o seara de „Basarabian Folk” unde se vor evolua interpreți autohtoni precum Viorel Burlacu, Iurie Sadovnic Orheianu, Anatol Rudei, Silvia Gheorghe, Cristofor Aldea-Teodorovici și alții. Tot în această zi, la Teatrul Național de Operă și Balet, va avea loc un concert dedicat Zilei Internaționale a Femeilor – „O floare pentru tine…”.

Pe data de 8 martie, la Sala cu Orgă va avea loc un program de divertisment prezentat de Esse-Quintet din Rusia și Concertino Band din Moldova.

Copilul-minune William Chen din SUA, va prezenta un recital de pian cu creații de L. Beethoven, F. Chopin, O. Negruța și altele, pe data de 9 martie, la Sala cu Orgă. În aceeași zi, Filarmonica Națională invită la un concert simfonic, susținut de Orchestra Simfonică a Filarmonicii. Soliști – Sergiu Cârstea și Gabriel Croitoru din România.

Festivalul Internațional de Muzică „Mărțișor-2015” se va încheia cu un concert susținut pe 10 martie la Sala cu Orgă de către violonista Liana Isakadze (Georgia-Germania) și Orchestra Națională de Cameră, alături de prim-dirijorul Cristian Florea (România-Germania).

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?