Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Liderul de la Tiraspol l-a asigurat pe ambasadorul SUA de deschidere pentru dialogul cu Moldova

25 feb. 2015,, 11:30   Politică
6112 4
Foto: gospmr.ru
Transnistria este pregătită pentru continuarea contactelor cu partenerii moldoveni atît în cadrul grupurilor de experţi, cît şi la nivelul reprezentanţilor politici în formatul "1+1". Astfel a declarat marţi preşedintele autoproclamatei RMN, Evgheni Şevciuk, la întrevederea de la Tiraspol cu noul ambasador al SUA în Republica Moldova, James Pettit.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la site-ul liderului de la Tiraspol, el a exprimat speranţa că după formarea noului guvern al Moldovei "va începe un proces fructuos al activităţii comune, orientate spre lichidarea proceselor problematice existente".

Şevciuk a relatat că Transnistria a adresat o serie de propuneri participanţilor în formatul "5+2", în primul rînd partenerilor moldoveni.

"Avînd în vedere situaţia economică din Moldova şi Transnistria, problemele regionale, este important de deblocat posibilităţile economiilor Moldovei şi Transnistriei, pentru ca în condiţii de criză de activizat o resursă mai amplă pentru a-i face faţă. Aceşti paşi, în primul rînd, trebuie întreprinşi pentru îmbunătăţirea bunăstării cetăţenilor Republicii Moldova şi RMN. Există potenţial considerabil pentru ca în cadrul negocierilor aceste probleme să fie soluţionate", consideră el.

În cadrul întrevederii s-a mai menţionat importanţa implicării largi în dialogul dintre Transnistria şi Moldova, pe toate etapele, a reprezentanţilor ţărilor-garant, mediatorilor, precum şi observatorilor, care sînt UE şi SUA.

Conform comunicatului, interlocutorii au apreciat întrevederea ca fiind constructivă, exprimîndu-și speranţa la o cooperare constructivă pe viitor.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?