X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Palihovici: Alegerile locale ar putea fi amînate pînă în octombrie 2015

24 feb. 2015,, 17:24   Politică
8397 1

Palihovici: Alegerile locale ar putea fi amînate pînă în octombrie 2015
Foto: timpul.md

PLDM optează pentru organizarea alegerilor locale după implementarea reformei administrativ-teritoriale, susține vicepreședintele Parlamentului Liliana Palihovici. Potrivit Lilianei Palihovici, în scopul realizării acestui demers, alegerile locale ar putea fi amînate pînă la toamnă, notează NOI.md.

Potrivit vicespicherului, reforma este necesară pentru a facilita atragerea investițiilor în localități. Rapoartele efectuate demonstrează că această divizare administrativ-teritorială, în 39 de raioane, nu este eficientă, spune Palihovici.

„Din punctul meu de vedere, este corect să facem mai întîi reforma administrativ-teritorială și apoi să organizăm alegerile. Odată organizate alegerile, persoanele obțin mandatele prin votul cetățenilor. Ai făcut reforma și după aceea ce faci cu oamenii care au fost aleși? Cea mai corectă abordare ar fi să votăm legea cu privire la reforma administrativ-teritorială, după care să stabilim data alegerilor”, a menționat Palihovici în cadrul unei emisiuni la postul Noroc TV.

Liliana Palihovici a dat totuși asigurări că alegerile locale vor avea loc în acest an, data scrutinului urmînd a fi amînată cu cîteva luni.

„Evaluările se fac acum la capitolul amînării datei alegerilor. Spun din start pentru a evita orice speculații, că nu vorbim despre transferarea pentru alt an, categoric nu. Este vorba de numărul de zile. S-ar putea să avem scrutinul în septembrie, octombrie. Juriștii ne spun că termenul-limită pe care ni-l oferă legislația este luna octombrie”, a spus Liliana Palihovici.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?