X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Proiectul mixt moldo-englez Y1 a atras investiții în valoare de 150 de mii de dolari (FOTO) ©

20 feb. 2015,, 17:45   Business
7515 1
Совместный англо-молдавский стартап проект Y1 привлек $150 000 инвестиций (ФОТО)
Foto: noi.md

Compania Y1 Systems Limited înregistrată în Marea Britanie a semnat un contract de investiții cu compania moldovenească DAAC System Integrator. Y1 este un proiect mixt al companiei moldovenești de elaborare a aplicațiilor mobile Weekend Technologies SRL și agenției digitale engleze Mika Labs LTD. Fondatorii Y1 Systems sînt Jerome Miny, Mihail Baranovschi și Vladislav Chirtoca, relatează NOI.md.

Scopul proiectului este crearea unei platforme tehnologice care ar permite micșorarea costurilor și timpului de elaborare a aplicațiilor mobile datorită arhitecturii de modul. Pentru fiecare funcție a aplicației răspunde un modul separat, care va fi îmbunătățit încontinuu și poate fi utilizat de nenumărate ori în alte aplicații. Totodată, fiecare client va primi o aplicație mobilă unică de firmă. În prima etapă Y1 Systems prevede implementarea aplicațiilor pentru restaurantele din Marea Britanie, create în baza noilor tehnologii.

Selectarea businessului restaurantelor nu este una întîmplătoare. Angajații Companiei Y1 au efectuat o analiză a pieței și au chestionat utilizatorii potențiali de aplicații mobile. Rezultatele testelor denotă că anume restaurantele, în primul rînd, au nevoie de un produs de acest tip.

„În primul rînd, astăzi este prestigios să ai propria aplicație mobilă. În al doilea rînd, produsul oferit de noi va ușura considerabil și va perfecționa procesele în afacerea restaurantului. Și în al treilea rînd, noi am înlăturat cea mai mare problemă – costurile înalte legate de elaborarea produsului. Platforma noastră accelerează termenul de realizare a aplicației mobile și astfel economisește bugetul clienților noștri”, a explicat Jerome Miny.

„Analiștii prevăd că piața aplicațiilor mobile la comandă va constitui în acest an 100 de miliarde de dolari și totuși pînă acum nu există o platformă tehnologică care ar permite realizarea calitativă și rapidă a acestor lucrări. Platforma Y1 este unică pentru piața aplicațiilor mobile, deoarece noi utilizăm metode noi și operative de elaborare și oferim un produs de calitate înaltă. Noi ne propunem să facem tehnologiile mobile mai accesibile și aceasta, la rîndul său, este un pas revoluționar în IT-industria”, a menționat Mihail Baranovschi.

Cofondatorul Y1 Systems Vladislav Chirtoca a explicat că pe piața mondială a tehnologiilor informaționale există o diversitate de produse pentru corporații, însă nișa soluțiilor mobile orientate spre clienții din businessul mic și mijlociu rămîne neocupată.

„Dintr-o parte există platforme de tipul IBM Mobile First Apps specializate în soluții mobile pentru necesitățile interne ale corporațiilor, din altă parte există o sumedenie de «aplicații constructive», care oferă pentru bănuți aplicații simplificate și, în esență, inutile pentru interacțiunea cu clienții. Y1 a fost creat pentru a completa golul de pe piață. Cea ce noi construim este de-facto un «Worldpress penru aplicații», în baza arhitecturii închise și cu subscriere. Cu ajutorul nostru, mii de afaceri mici și mijlocii din Marea Britanie vor putea beneficia de avantajele aplicațiilor mobile la un preț accesibil”.

Contractul de investiții în valoare de 150 de mii de dolari a fost semnat la 13 februarie 2015 în incinta oficiului DAAC System. La întrevedere au fost prezenți directorul DAAC System Integrator Sergiu Ghincu, precum și doi din trei fondatori ai Y1 Systems – Jerome Miny și Mihail Baranovschi. Compania Y1 Systems intenționează să utilizeze investițiile pentru elaborarea primei versiuni a platformei și atragerea primilor clienți.

Weekend Technologies este o companie, fondată de Vladislav Chirtoca în anul 2012. În timpul activității ei a fost realizat un șir de proiecte la comandă, împreună cu proiectele mobile proprii, așa cum sînt Frienductor, FlairFeed, XO, etc.

Mika Labs este o agenție britanică de soluții IT complexe specializată în elaborarea rapidă a proiectelor web și acordarea asistenței businessului mic și startup-urilor.

Compania DAAC System Integrator, fondată în 1995, este una dintre cele mai mari companii IT din Moldova, care activează în calitate de integrator sistemic în domeniul tehnologiilor informaționale.

0
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?