Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Autoritățile promit să amenajeze piața și gara (FOTO)

20 feb. 2015,, 14:45   Societate
7001 1

Базар-вокзал обещают благоустроить (ФОТО)
Foto: noi.md

Problema pieței enorme și a gării auto din centrul Chișinăului, care strică imaginea capitalei și îngreunează circulația, se află în centrul discuțiilor de mai mulți ani. Între timp, pe acest teritoriu au loc construcții haotice. Redacția NOI.md a primit imagini de la cititorii revoltați de construcția unui șir întreg de puncte comerciale la gara auto centrală. „Chișinăul se transformă într-o piață interminabilă! În loc să extindă gara auto, conducerea acesteia construiește un centru comercial” – aceasta este concluzia principală, la care au ajuns autorii.

„Îi rog pe chișinăuieni și oaspeții capitalei să aștepte un pic. Foarte curînd gara auto centrală va fi de nerecunoscut”, a declarat pentru NOI.md directorul general al ÎS „Gările și Stațiile Auto”, Vladislav Zara.

Interlocutorul a amintit că „încă nu demult, gara auto centrală arăta foarte urît, cu chioșcuri amărîte care comercializau producția în condiții antisanitare, trotuare distruse și ambuteiaje din autobuze pe strada Mitropolit Varlaam, pe segmentul între străzile Tighina și Bulgară”.

„Am găsit un agent economic care a fost de acord să construiască buticuri moderne în locul vechiurilor șoproane. Conform contractului, arendașul s-a obligat să amenajeze teritoriul adiacent magazinelor, să paveze trotuarul, să asigure iluminarea și să instaleze bănci pentru pasageri. Aceste lucrări se află la etapa finală. Totodată, casele de bilete pentru cursele spre Criuleni și Dubăsari vor rămîne la locul vechi, dar vor fi deja în încăperi moderne, confortabile”, a anunțat Zara, fără a preciza dacă a fost organizat tenderul respectiv și care este compania care efectuează aceste lucrări.

Directorul general al ÎS „Gările și Stațiile Auto” a menționat că odată cu încălzirea vremii, mijloacele acumulate vor fi cheltuite pentru reconstrucția clădirii în care se află gara auto centrală, peronului și teritoriului adiacent. Totodată, pentru a reduce aglomerarea de automobile în fața gării auto, pe teritoriul care se află după buticurile renovate va fi construită o parcare auto multietajată.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?