Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Regiunea Moscova este dispusă să cumpere de la Găgăuzia toate fructele și legumele

18 feb. 2015,, 14:30   Economie
4250 1

Компании Подмосковья готовы закупить у Гагаузии все фрукты и овощи
Foto: gagauzinfo.md

Agenții economici din regiunea Moscova s-au arătat dispuși să cumpere recolta de fructe și legume din acest an din autonomia găgăuză. Anunțul a fost făcut de bașcanul Găgăuziei, Mihail Formuzal, la ședința de lucru a Comitetului Executiv, relatează NOI.md cu referire la un comunicat emis de executivul de la Comrat.

Potrivit lui Mihail Formuzal, la această înțelegere s-a ajuns în cadrul acordului de cooperare în diverse domenii dintre conducerea regiunii Moscova și Găgăuzia, semnat la 10 februarie.

Bașcanul i-a solicitat șefului Direcției complexului agroindustrial din Găgăuzia, Ilia Topciu, să prezinte o analiză detaliată a recoltei de fructe și legume din anul trecut și să prezinte prognozele pentru anul curent.

„Companiile ruse doresc să știe care este cantitatea, condițiile de păstrare și livrare a producției. Este o muncă voluminoasă pe care trebuie să o încheiem pînă la sfîrșitul lunii aprilie”, a menționat Mihail Formuzal.

La rîndul său, Ilia Topciu a comunicat că datele cu privire la recolta de fructe și legume din anul 2014 sînt pregătite, iar prognozele privind recolta din anul curent vor fi prezentate în următoarele 2-3 zile.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?