X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3998

Chiril Gaburici: Integrarea europeană va rămîne prioritatea de bază a noului guvern

18 feb. 2015,, 09:30   Politică
3768 4
Европейская интеграция останется приоритетом нового правительства - Кирилл Габурич
Foto: gagauzinfo.md
Candidatul la postul de premier al Republicii Moldova, Chiril Gaburici, a declarat că "integrarea europeană şi respectarea tuturor acordurilor cu Uniunea Europeană rămîne principala prioritate a noului guvern". Afirmația a fost făcută după întrevederea avută marţi cu fracţiunea parlamentară a Partidului Democrat, relatează agenţia "Infotag".

"Încheiem elaborarea programului şi echipei Guvernului. Cred că astăzi seara, după întrevederea cu toţi candidaţii la posturile de ministru, acesta va fi definitivat. După aceasta mă voi putea prezenta aleşilor poporului cu solicitarea de a exprima vot de încredere Guvernului", a spus candidatul.

Preşedintele PDM, Marian Lupu, a presupus că subiectul privind exprimarea votului de încredere poate fi decis deja miercuri. Vorbind despre întrevedere, politicianul s-a arătat mulţumit de rezultatele acesteia.

"Am discutat diverse teme. Am vorbit despre necesitatea de activizare a antreprenoriatului privat. Aspectele sociale, de asemenea, au fost discutate. Am vorbit despre politica externă şi implementarea Acordului de asociere cu UE. În cadrul discuţiilor, Gaburici a demonstrat că cunoaşte situaţia. Fracţiunea PDM a decis să sprijine Guvernul. Nu am discutat modificarea listei de candidaţi la posturile de ministru. Seara va avea loc întrevederea domnului Gaburici cu candidaţii la posturi de miniştri şi atunci se va putea pune punctul în discuţii", a spus Marian Lupu.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?