Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3991

Săptămâna acțiunilor de promovare a servirii optime de vinuri în restaurante, cu somelieri din Franța

17 feb. 2015,, 12:00   Societate
4195 0

Foto: noi.md

Vicepreședintele Asociației Somelierilor din Europa, Brigitte Leloup se află la Chișinău, pentru a participa la săptămâna HoReCa de promovare a culturii vinului și a servirii optime a vinurilor, organizată de Oficiul Național al Viei și Vinului și partenerul său strategic, proiectul USAID CEED II. Pe durata săptămânii, renumitul oaspete din Franța va împărtăși somelierilor autohtoni experiența sa privind cultura servirii și promovării vinului.

În acest sens, Brigitte Leloup va susține sesiuni de formare profesională în domeniul servirii vinurilor pentru angajații a 6 restaurante din Chișinău și va audita calitatea meniurilor de vin. Totodată, 30 de angajați ai restaurantelor vor participa miercuri, 18 februarie, la un seminar de instruire privind „Ghidul servirii optime a vinurilor în restaurante” ținut de somelierul francez.

Asociația Somelierilor din Europa va organiza un examen de certificare profesională pentru 15 candidați la obținerea Diplomei de Somelier European (DSE). Aceasta este o acțiune excepțională și de maximă importanță pentru Republica Moldova, în special pentru că DSE este un titlu profesional eliberat sub patronajul Comisiei pentru Vin, Băuturi Spirtoase și Alimentație de Calitate a Parlamentului European. Examinarea candidaților are loc în beciurile Cricova, un simbol al tradițiilor și calității produselor vitivinicole moldovenești.

În cadrul acestui eveniment, pe 19 februarie, Oficiul Național al Viei și Vinului va lansa și vaprezenta oficial programul național „Wine Friendly Restaurant”, implementat în parteneriat cu Asociația restaurantelor și Hotelelor din Moldova, Clubul Național al Somelierilor din Moldova și ASE, cu susținerea proiectului USAID/CEED II.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?