X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Astăzi este marcată Ziua Mondiala a Radioului

13 feb. 2015,, 13:30   Societate
3943 1

Foto: litcult.ru

Astăzi, 13 februarie, se sărbătorește Ziua Mondială a Radioului. Pentru prima dată această zi a fost celebrată în anul 2012, marcînd astfel prima emisie a postului de radio al Națiunilor Unite, în 1946.

UNESCO încurajează toate țările să celebreze Ziua Mondială a Radioului prin organizarea de acțiuni în parteneriat cu posturile de radio naționale, regionale și internaționale, organizații neguvernamentale, media și ascultători, pentru a atrage atenția asupra importanței extraordinare a acestui mijloc de comunicare, fără de care mulți oameni nu ar avea acces la informații.

Pentru aniversarea din acest an, UNESCO a propus tema „Inovație și tineret la radio”, prin care se solicită implicarea tinerilor în acțiunile desfășurate la radio și în același timp susține necesitatea implementării unor noi soluții prin care să poată fi asigurată optim protecția tinerilor jurnaliști care își riscă viața în zonele de conflict și de dezastre.

Anul acesta, în această zi, Uniunea Internațională a Telecomunicațiilor (UIT), European Broadcasting Union (EBU) și UNESCO sînt gazdele unei emisiuni în direct și în comun pe parcursul întregii zile, emisiune care va fi transmisă on-line.

Primul post de radio din Chișinău, Radio Basarabia, a fost inaugurat oficial la 8 octombrie 1939, prin transmiterea liturghiei de la Catedrala Mitropolitană din Chișinău.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?