X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Francezul propus de PDM la Ministerul Economiei a fost auditor la băncile ”cu probleme”: BEM, UniBank şi Banca Socială

12 feb. 2015,, 09:10   Economie
5485 4

Foto: linkedin.com

PDM şi PLDM şi-au anunţat candidaţii pentru fotoliile de miniştri în Cabinetul Leancă II. Una din marile suprize a fost candidatura lui Stephane Bride, un cetăţean francez propus de PDM pentru a conduce Ministerul Economiei. Aparent, candidatura lui Bride este ceea ce au cerut mulţi dintre alegătorii pro-europeni: un funcţionar de peste hotare care să vină să facă ordine unde ”ai noştri” au arătat iar şi iar că nu pot.

Bride a lucrat între 1992 şi 2010 pentru Ernst&Young, una din Big 4 – cele mai mari, influente şi prestigioase companii de audit. În 2010, Bride s-a mutat însă la Grant Thorton, înfiinţând oficii ale companiei în Moldova şi România. Până în 2013, o bună parte din băncile moldoveneşti renunţă la serviciile companiilor Big 4 (Ernst&Young, Deloitte, PWC şi KPMG) în favoarea unei companii proaspăt venite pe piaţă – Grant Thornton, condusă de Stephane Bride.

Printre băncile care au ales să fie auditate de Grant Thornton se numără şi cele trei bănci ”cu probleme”: Banca de Economii, Banca Socială şi UniBank. Amintim că Banca Naţională a Moldovei a introdus administraţia specială la toate aceste trei bănci, iar acum ele vor fi investigate de o altă companie internaţională – Kroll, cea care a fost angajată de guvernul Rusiei pentru a da de urma miliardelor transferate în afara ţării de fosta conducere a Partidului Comunist din Uniunea Sovietică.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?