Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Reprezentant OSCE: Tergiversarea formării guvernului afectează dialogul dintre Chișinău și Tiraspol (VIDEO)

11 feb. 2015,, 11:01   Politică
3849 0

Foto : noi.md

Reprezentanții Chișinăului și Tiraspolului sînt dispuși să reia discuțiile în formatul 1+1 în viitorul apropiat, dar acest lucru depinde și de tempoul în care va fi format guvernul. Declarația a fost făcută de reprezentantul special al președintelui în exercițiu al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană, Radojko Bogojevic, aflat în vizită în Moldova. Ambasadorul a avut întrevederi atît cu negociatorii de la Chișinău, cît și cu cei de la Tiraspol, informează NOI.md.

„Am avut întlîlniri cu toți colegii care participă la acest proces, la Chișinău și Tiraspol. Ambele părți sînt dispuse cît mai curînd să reia discuțiile și întrevederile la nivelul grupurilor de lucru, imediat cum va fi desemnat noul guvern și nominalizat noul reprezentat politic al Chișinăului. Noi sîntem aici să facilităm dialogul dintre cele două părți, să le ajutăm să progreseze. Formarea guvernului este un aspect crucial pentru reluarea discuțiilor, avînd în vedere că acest proces a fost suspendat o bună perioadă”, a menționat reprezentantul OSCE.

Ambasadorul Bogojevic nu a putut spune cu certitudine cînd vor fi reluate negocierile în formatul 5+2, precizînd că acest lucru depinde de disponibilitatea părților de a ajunge la un consens.

„Sînt multe probleme, obstacole, dar și diferite viziuni. Una dintre părți este preocupată de o problemă, alta – de o altă problemă, dar trebuie să ajungem la un compromis. Nu are rost să începem următoarea rundă de negocieri în formatul 5+2, fără stabilirea unei agende clare de discuții”, a punctat mediatorul.

În altă ordine de idei, reprezentantul special al OSCE a criticat intenția Tiraspolului de a introduce sistemul de carte verde în stînga Nistrului. Acesta îi va obliga pe toţi şoferii care vin în regiune să deţină asigurare obligatorie pentru maşinile ce au alte numere de înmatriculare decît cele transnistrene.

„Noi sîntem împotriva oricăror măsuri unilaterale, nu susținem asemenea decizii din partea niciunii părți. Aceste probleme trebuie examinate în cadrul întîlnirilor dintre grupurile de lucru. Noi nu încurajăm asemenea acțiuni”, a menționat Bogojevic.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?