X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Pacienţii vor putea semnala autorităţile privind lipsa medicamentelor în spitale

10 feb. 2015,, 09:00   Societate
3115 0

Foto: noi.md

Pacienţii pot semnala la Linia Verde a Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină (CNAM) cazurile în care spitalele nu dispun de medicamentele necesare.

CNAM a anunţat astăzi că pacienţii care sînt nevoiţi să procure anumite medicamente, urmează să păstreze bonul de plată. În baza acestuia, persoana internată în spital poate face o solicitare către administraţia instituţiei medico-sanitare, pentru a-i fi restituită suma cheltuită. Solicitarea respectivă poate fi adresată şi agenţiilor teritoriale ale CNAM.

Potrivit sursei citate, în staţionar, consultaţiile şi investigaţiile pentru stabilirea diagnosticului, tratamentul, medicamentele, cazarea şi alimentarea pentru persoanele asigurate sînt achitate din fondurile de asigurare medicală obligatorie. În cazul maladiilor social-condiţionate, cum ar fi tuberculoză, HIV/SIDA, boli mentale, maladii oncologice şi infecţioase, asistenţa medicală spitalicească este accesibilă fără plată şi persoanelor neasigurate.

Numărul de telefon care trebuie format în asemenea situaţii este 0 800 99999. Apelul este gratuit din orice reţea de telefonie fixă sau mobilă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?