Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

„Balonul de săpun” al Ministerului Transportului

2 feb. 2015,, 17:45   Societate
6955 1
Foto: ticmoldova.ucoz.net
„Îmi voi permite să reamintesc o afirmație simplă, dar remarcabilă a scriitorului german Berthold Auerbach: ideea care nu poate fi transpusă în viață este similară unui balon de săpun. Eu nu pot altfel să comentez regulamentul taximetrelor propus de Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor”, a declarat pentru NOI.md proprietarul unui serviciu de taxi, solicitînd anonimatul.

Potrivit proiectului elaborat de angajații Ministerului Transporturilor, taximetrele din Moldova vor fi reechipate. Se presupune să automobilele vor fi dotate cu dispozitive de înregistrare audio, iar șoferii vor fi separați de pasageri cu un perete special „de securitate”.

În afară de aceasta, pentru transportul copiilor în vîrstă de pînă la șapte ani, în automobile trebuie să fie prevăzute scaune speciale. Mașinile vor fi dotate și cu terminale de plată.

„Să lăsăm la o parte faptul că implementarea unor astfel de inovații va determina majorarea considerabilă a tarifelor. Să recunoaștem din start că realizarea acestor idei este pur și simplu imposibilă. În primul rînd, nicio firmă din lume nu produce automobile pentru taxi. Cu despărțituri similare sînt dotate doar taximetrele din Marea Britanie – le vom achiziționa de acolo? Nici în SUA nu toate taxiurile sînt dotate cu asemenea despărțituri de securitate. Cum va achita pasagerul plata pentru călătorie? Printr-un ghișeu special, în care foarte ușor încape o mînă cu pistol sau cuțit. Uitați de securitate”, a precizat interlocutorul.

„Pentru ca șoferul să ajungă clientul care nu va dori să achite plata și va sări din mers el trebuie mai întîi să înconjoare automobilul, iar acesta este timp pierdut. Și unde, spuneți-mi, trebuie să transporte taximetristul cel puțin două scaune pentru copii, dacă portbagajul este destinat bagajelor? Și ultimul lucru: cu toții cunoaștem că pasagerii deseori își împărtășesc fără sfială necazurile conducătorilor auto, fiind conștienți că nici odată nu-l vor mai întîlni. Și cum acest lucru poate fi corelat cu înregistrarea convorbirilor în salonul mașinii? Nu este oare acest fapt o lezare gravă a drepturilor omului la viața privată? Doar celelalte cerințe față de „taximetrele viitorului” – față de plăcuțele cu numerele de înmatriculare și conducătorii auto sînt respectate cu strictețe, în conformitate cu prevederile vizînd transportul de pasageri și bagaje din 2006”, a reamintit expertul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?