Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Federația de Box din Moldova a primit „Trofeul de Merit” al CNOS (FOTO)

30 ian. 2015,, 17:45   Sport
6154 0
Foto: N.Buceatchii
Președintelui Federației de Box din Moldova, Vasile Chirtoca, i-a fost înmînat „Trofeul de Merit” al Comitetului Național Olimpic și Sportiv (CNOS), pentru cea mai bună pregătire și rezultate obținute de boxerii moldoveni în anul 2014, informează NOI.md.
Medaliatul cu bronz la Jocurile Olimpice de la Beijing din anul 2008, campionul european Veaceslav Gojan a primit din partea CNOS medalia „Meritul Olimpic” și un premiu bănesc.

Antrenorul lotului național de box al Moldovei, Petru Caduc, a fost desemnat cel mai bun antrenor al anului 2014.

În acest an se împlinesc 24 de ani de la crearea Comitetului Național Olimpic și Sportiv al Republicii Moldova. Cu această ocazie a fost organizată tradiționala „Cină olimpică”, la care au fost invitați sportivi și antrenori de vază, specialiști în domeniul sportului, oficialități, ambasadori străini acreditați în Moldova, parteneri și sponsori ai CNOS, jurnaliști sportivi și veterani ai sportului.

În centrul atenției celor peste 300 de oaspeți s-au aflat campionii și medaliații Jocurilor Olimpice Nicolae Juravschi, Larisa Popova, Tudor Casapu, Timofei Screabin, Serghei Mureico, Veaceslav Gojan, dar și reprezentanții tinerii generații olimpice Serghei Tarnovschi, Dumitru Ceacusta, Tatiana Doncilă. Totodată, au fost desemnați cei mai buni sportivi ai anului 2014 la 15 categorii.

„Minunată sărbătoare a organizat conducerea comitetului nostru olimpic. Recunosc, i-am rugat pe organizatori să-i invite, pe lîngă maeștri deja consacrați ai boxului, pe doi tineri componenți ai naționalei noastre, care sînt de mare perspectivă. Ei, de asemenea, trebuie să simtă gustul gloriei, or, aceasta le va spori dorința de a se numără întotdeauna printre învingători. Dar și nouă, antrenorilor și veteranilor sportului moldovenesc ne-a fost plăcut să ne întîlnim, să facem schimb de informații, să ne amintim de timpurile de cîndva. Este plăcut și faptul că la festivitate au fost mulți parlamentari, deputați: e bine să-i cunoască pe eroii țării, să se mîndrească cu ei și să-i prețuiască. A fost o plăcere să-i strîng mîna primului președinte al Moldovei, Mircea Snegur. Aș fi dorit ca și actualul șef al statului să se bucure alături de noi. Ce mai vorbă, conducătorii noștri sportivi sînt de laudă”, a recunoscut pentru NOI.md Petru Caduc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?