X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Liderul PSRM: Moldova riscă alegeri parlamentare anticipate

30 ian. 2015,, 10:50   Politică
7135 5
Foto: point.md
În Moldova vor avea loc alegeri parlamentare anticipate din motiv că "partidele proeuropene nu se vor putea înţelege". Este opinia liderului Partidului Socialiştilor, Igor Dodon, și a fost exprimată joi, la întrevederea de la Moscova cu preşedintele Dumei de Stat a Federației Ruse, Serghei Narîşkin.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la site-ul Dumei, Dodon s-a arătat convins că "în urma alegerilor anticipate va fi format un parlament care va renunţa la ideea de aderare la UE".

El a promis în curînd să înainteze în Parlament iniţiativa privind denunţarea Acordului de asociere RM-UE şi anunţarea anului 2015 drept anul "Victoriei poporului sovietic în Marele Război pentru Apărarea Patriei".

Narîşkin a apreciat succesul PSRM la alegerile parlamentare din 30 noiembrie drept "rezultatul logic al forţelor sănătoase din societate, care pledează pentru independenţa Moldovei, împotriva dictaturii ţărilor Bruxellesului, împotriva integrării europene forţate".

Potrivit lui, "în baza exemplului situaţiei actuale din Ucraina se vede la ce duce aspiraţia unor forţe politice de a obliga ţara să meargă pe calea integrării europene".

"Alegătorii Partidului Socialiştilor apreciază pozitiv procesele de integrare euroasiatică şi în acest sens partea rusă este deschisă pentru cooperare", a spus Narîşkin.

Dodon a confirmat că "majoritatea cetăţenilor Moldovei sînt împotriva integrării europene şi sprijină procesele de integrare euroasiatică, aspiraţia la consolidare a limbii de stat şi ideea de federalizare a ţării".

Miercuri, la Duma de Stat pentru prima dată a avut loc şedinţa comună a fracţiunilor PSRM şi "Spravedlivaia Rossia", la a cărei invitaţie socialiştii au plecat la Moscova. La finele întrevederii a fost semnat Memorandumului de cooperare, pe care preşedintele partidului rus, Serghei Mironov, l-a numit istoric.

El a exprimat speranţa că cooperarea dintre cele două partide şi fracţiuni "va fi foarte pozitivă şi fructuoase spre binele popoarelor celor două ţări".

"Tovarăşii moldoveni vor solicita alegeri parlamentare anticipate, pentru a destitui actuala coaliţie şi de a aduce la putere pe cei ce sînt patrioţi adevăraţi, pledează pentru integrarea cu Rusia în cadrul Uniunii Vamale", a spus Mironov.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?