Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

China va organiza prima sa mare paradă militară din ultimii șase ani

27 ian. 2015,, 23:55   Externe
4136 0

Foto: ca-news.org

China va organiza în acest an prima sa mare paradă militară din 2009, pentru a marca sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial, a informat marți presa, unul dintre obiective fiind de asemenea de 'a impresiona Japonia', potrivit unui editorialist, relatează AFP.Nu a fost oferită o dată pentru acest eveniment, însă parada nu va avea loc, ca până acum, de ziua națională a Chinei, la 1 octombrie, se arată într-un articol apărut în presa din Hong Kong, preluat de contul WeChat al Cotidianului Poporului.

În 1999 și 2009, Beijingul a organizat două mari parade militare în adevărata tradiție socialistă, pentru a sărbători 50 și respectiv 60 de ani de regim comunist. Cea mai mare armată din lume a prezentat atunci armament nou, cum ar fi rachete, avioane și drone, pe Bulevardul Păcii Eterne și în Piața Tiananmen.

De data aceasta, marea defilare a Armatei Populare de Eliberare (APL) ar avea drept principal scop să 'impresioneze Japonia, iar lumea să afle hotărârea Chinei de a menține ordinea mondială', a subliniat Hu Zhanhao, un editorialist citat într-un articol preluat de Cotidianul Poporului. 'Numai prin expunerea capacităților militare, (China) îi poate arăta Japoniei poziția și hotărârea sa', a adăugat el.

Relațiile dintre Beijing și Tokyo sunt foarte încordate, în special din cauza unei dispute teritoriale și a dezacordurilor puternice asupra istoriei. În China, în fiecare săptămână, presa sau autoritățile revin asupra trecutului Japoniei, pe care o acuză că refuză să-și reamintească atrocitățile comise de armata sa.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?