Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

CNAM organizează primul screening oftalmologic la copii

27 ian. 2015,, 17:30   Societate
3730 0
Foto: rastut-goda.ru
Un număr de 3.835 de copii din aproape 40 de instituţii de tip rezidenţial din ţara noastră îşi pot testa gratuit vederea în cadrul primului program de screening oftalmologic, organizat de Compania Naţională de Asigurări în Medicină (CNAM).

Acţiunea este desfăşurată în perioada 19 ianuarie – 21 mai şi cuprinde case de copii, şcoli de tip internat, şcoli-internat auxiliare, sanatoriale, şcoli speciale pentru copii cu deficienţe fizice şi senzoriale din 20 de localităţi din ţară. Scopul programului constă în prevenirea şi depistarea timpurie a tulburărilor de vedere la copii.

Pe parcursul săptămânii trecute, medicii specialişti au examinat aproape 300 de copii din Casa de copii din Bălţi, şcolile-internat pentru copii orfani şi rămaşi fără îngrijirea părinţilor din oraşul Bălţi şi Străşeni.

Oftalmologii stabilesc diagnosticul şi planul de tratament, iar medicii din instituţiile rezidenţiale urmează să ducă evidenţa cazurilor depistate, dar şi să supravegheze în ce măsură este respectat tratamentul indicat.

Valoarea totală a programului de screening la copii este de aproape 748 mii de lei, bani alocaţi de CNAM.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?