X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Sursă din PDM: Victor Osipov ar putea reveni în funcţia de vicepremier pentru reintegrare

27 ian. 2015,, 16:00   Politică
3142 2
Foto: realitatea.md
Fostul vicepremier pentru reintegrare Victor Osipov ar putea reveni în această funcţie în urma formării Guvernului. Informația a fost comunicată agenţiei "Infotag" de către o sursă din cadrul Partidului Democrat (PDM), solicitînd anonimatul.

Sursa a spus că, conform Acordului de constituire a Alianţei Politice pentru Moldova Europeană (APME), funcţia de vicepremier pentru reintegrare a revenit PDM-ului, care îl vede pe Osipov în calitate de candidat.

"Osipov cunoaşte bine acest domeniu, a deţinut postul în perioada 2009-2010, în timpul primei Alianţe pentru Integrare Europeană. Apoi Osipov s-a alăturat PDM-ului. Este un specialist bun şi poate atinge rezultate bune în acest sens", a menţionat sursa, adăugînd că PDM „îi va păstra în majoritatea posturilor primite pe precedenţii miniştri".

"Ministrul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, Marcel Răducan; Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari; al Culturii, Monica Babuc; Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, Pavel Filip, s-au prezentat ca buni specialişti şi nu are sens să fie înlocuiți. Faţă de ministrul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, Valentina Buliga, există pretenţii, dar nu are ce face în Parlament şi, cel mai probabil, va reveni în Guvern", a spus reprezentantul PDM.

Sursa a menţionat că pentru funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului este examinată candidatura lui Octavian Bodişteanu, care a aderat la PDM, părăsind Partidul Liberal Reformator, şi în prezent deţine acest post.

De asemenea, pentru funcţia de ministru al Economiei este examinată candidatura viceministrului Octavian Calmîc, însă nu este exclus că va fi desemnat un alt candidat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?