Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Anul Internaţional al Luminii

24 ian. 2015,, 16:30   Ştiinţă şi IT
5925 0

Foto: trm.md

Cercetătorul Valeriu Canţer, a participat la inaugurarea „Anul Internaţional al Luminii” la Paris. Evenimentul a avut loc în cadrul unei sesiunii ştiinţifice internaţionale, organizate cu acest prilej, în perioada 19 – 20 ianuarie.

„A fost un eveniment la nivel global cu participarea a peste o mie de participanți. Chiar unul dintre conducătorii UNESCO a remarcat că sala în care a avut loc reuniunea nu a fost demult arhiplină. A avut loc și un for în care au fost puse în discuție tematici din cele mai diverse domenii. Am rămas frapat că au fost și reprezentanți de cult, fiind prezentată tematica „Lumina în teologie”, a menționat pentru Radio Moldova, Valeriu Canţer, academician, preşedintele Consiliului Naţional pentru Acreditare şi Atestare, preşedintele Societăţii de Fizică a Republicii Moldova.

Savantul de la Chișinău a comunicat că această sesiune tematică s-a desfăşurat sub semnul muzicii. ”A fost prezentat un spectacol video-muzical „Lumina lui Einstein”: senzaţii redate prin imagini şi muzică. S-a transpus în spectacol spusa lui Einstein că lumina pe undele muzicii i-a adus acea inspiraţie pentru a realiza cea ce a văzut în gând”, sunt impresiile lui Valeriu Canţer.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?