X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Chirtoacă solicită un nou tip de marcaj rutier

19 ian. 2015,, 15:15   Societate
4822 2

Foto: noi.md

Primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, a declarat că de mai mulți ani solicită „serviciilor să vină cu un nou tip de marcaj: mai durabil, pe bază de termoplast sau plastic la rece, care să permită securizarea trecerilor de pietoni și, respectiv, a străzilor, circulației”.

Potrivit edilului, prețul la astfel de marcaje este mai mare decît al celor cu vopsea, dar „și durabilitatea este de cîțiva ani de zile, față de jumătate de an cît ține o vopsea”.

Asemenea oferte nu au fost făcute pînă în prezent, însă Chirtoacă insistă să se caute astfel de tipuri de marcaje, „chiar dacă ar însemna să se cheltuiască mai mulți bani”. „Dacă pietonii din Chișinău nu pot trece pe o trecere de pietoni, atunci pe unde ei să treacă?!” s-a arătat indignat primarul.

Dorin Chirtoacă recomandă autorităților care au în gestiune problemele legate de trafic să se concentreze mai mult pe securitatea pietonilor, pe încălcările grave în circulația rutieră: trecerea la culoarea roșie a semaforului, viteza sporită.

„Problema începe de la șoferi, nu de la pietoni”, a spus tranșant primarul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?