Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Găgăuzia a decis să desfăşoare propriul recensămînt al populaţiei

19 ian. 2015,, 14:45   Societate
3959 0
Foto: gagauzmedia.md
Adunarea Populară a Găgăuziei a ordonat Comitetului executiv să elaboreze baza normativă necesară, să identifice sursa de finanţare şi să desemneze data desfăşurării recensămîntului populaţiei din autonomie.

Potrivit agenţiei „Infotag”, care face referire la site-ul organului legislativ, decizia de desfăşurare a recensămîntului a fost luată sîmbătă, în cadrul şedinţei speciale a APG.

De asemenea, deputaţii au luat act de declaraţiile colegilor Demian Caraseni şi Fiodor Gagauz privind degrevarea din funcţie în legătură cu faptul că au fost aleşi deputaţi ai Parlamentului Moldovei (Caraseni – pe lista PDM, Gagauz – a Partidului Socialiştilor – „I”).

În legătură cu acest fapt, APG a anunţat vacante mandatele lor în baza circumscripţiilor uninominale Nr.22 satul Gaidarî şi Nr.28 satul Congaz, şi a anunţat alegeri parţiale în aceste circumscripţii. Cu scopul de a economisi resurse financiare, alegerile parţiale vor avea loc pe 22 martie – în paralel cu alegerile pentru başcanul Găgăuziei.

APG a acordat Comisie Electorale Centrale, recent formate, competenţe pentru organizarea şi desfăşurarea alegerilor parţiale în circumscripţiile uninominale Nr.22 şi Nr.28.

În mai 2014 Biroul Naţional de Statistică a desfăşurat Recensămîntul populaţiei şi locuinţelor din Moldova. Conform datelor preliminare, în Găgăuzia locuiesc 138,8 mii de oameni, 64,3% dintre care locuiesc la sat. 67,6 mii de locuitori sînt bărbaţi, 71,2 mii – femei. Peste 19,3 mii din locuitorii autonomiei sînt plecaţi peste hotare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?