Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Angela Merkel promite să combată cuvintele încărcate de ură și pe ideologii terorismului

15 ian. 2015,, 15:20   Externe
4203 3

Foto: ruvr.ru

Cancelarul federal al Germaniei, Angela Merkel, a promis joi că îi va combate pe ideologii terorismului 'cu toate mijloacele statului de drept', aducînd un omagiu, în fața deputaților din Bundestag, victimelor atentatelor comise săptămîna trecută în Franța în numele jihadismului, informează AFP.

'Cei care rostesc cuvinte încărcate de ură, care comit acte de violență în numele islamului, complicii lor și ideologii terorismului internațional vor fi combătuți dur, folosind toate mijloacele aflate la dispoziția unui stat de drept', a promis Merkel, într-un discurs rostit în fața camerei inferioare a parlamentului german, la finalul unui moment de reculegere.

Angela Merkel a dat asigurări că evreii din Germania, la fel ca musulmanii din Germania, sînt protejați de autorități. 'Noi, în Germania, nu ne vom lăsa divizați', a afirmat cancelarul federal german, subliniind că nimic nu poate justifica terorismul: nici o copilărie dificilă, nici religia.

'Fiecare terorist care declanșează o explozie sau care trage asupra cuiva știe că vizează oameni pe care nu-i cunoaște și care nu i-au făcut nimic. Făcînd acest lucru, fiecare terorist ia o decizie asupra căreia trebuie să-și asume responsabilitatea', a atenționat Angela Merkel.

Miercuri, guvernul german a anunțat majorarea restricțiilor de călătorie pentru a împiedica potențiali jihadiști să se deplaseze în zona luptelor din Siria și din Irak.

'Vom combate cu hotărîre acțiunile antisemite, cu toate mijloacele statului de drept. Același lucru este valabil pentru atacurile împotriva moscheilor', a spus Merkel.

Nu în ultimul rînd, Merkel a celebrat prietenia franco-germană. 'Sîntem șocați și stupefiați de moartea a 17 persoane nevinovate', ucise în Franța în numele jihadului. 'Compasiunea noastră se îndreaptă spre apropiații victimelor, spre răniți și spre poporul francez. Germania și Franța au o prietenie specială. Germania și Franța sînt împreună în aceste zile dificile', a spus cancelarul federal german.

Germanii, potrivit lui Merkel, sînt conștienți că 'nu există securitate în Germania dacă nu există securitate în Franța'. 'Franța și Germania au destine inseparabile una de alta în cadrul mondializării', a conchis cancelarul federal german.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?