Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Transportatorii s-au săturat să strige în pustiu

12 ian. 2015,, 18:15   Economie
6044 1

Foto: vedomosti.md

„Pe parcursul ultimilor ani, noi, împreună cu agricultorii, de nenumărate ori ne-am adresat Guvernului cu solicitarea de a modifica legislația astfel, încît consumatorii mari de combustibil să poată importa produse petroliere, însă fără niciun rezultat. Ne-am săturat să fim glasul celui ce strigă în pustie”, a declarat pentru NOI.md directorul executiv al Uniunii Transportatorilor din Moldova, Eugen Dațco.

Interlocutorul a precizat că „la bursele internaționale un baril de petrol a ajuns să coste 48 de dolari – cel mai mic preț din ultimii șase ani”. „În această situație ar fi logic ca importatorii locali să micșoreze prețul la combustibil, însă acest lucru nu se întîmplă”.

„Anterior Guvernul a decis că importatorii trebuie să aibă în depozitele lor minimum 5 mii de tone de combustibil. Din această cauză, întreprinderile mici și mijlocii nu mai pot importa benzină și motorină. Este clar și pentru un prost că această decizie a favorizat înțelegerile de cartel, lucru care se și întîmplă. În această situație este stranie inacțiunea Agenției Antimonopol și a Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică în combaterea acestui fenomen, în pofida adresărilor directe ale ministrului Economiei, Andrian Candu, către aceste instituții. De fapt, pe fundalul promisiunilor făcute de importatorii de produse petroliere aceluiași Candu de a micșora prețurile la stațiile PECO și nerespectarea acestora denotă elocvent care este atitudinea importatorilor față de autorități”, consideră Dațco.

Amintim că și alți experți au declarat în repetate rînduri că prețurile cu amănuntul la combustibil la stațiile PECO ar trebui micșorate cu cel puțin 5 lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?